Respecta

Yhteistyössä

  • Veikkaus
  • GolfResepti Travel
  • Viking Line
  • Hilton hotels and resorts
  • Piiloset
  • Opti+
  • Laakkonen
  • Golf Balance
  • Respecta

10 kysymystä Bulgariasta

1. Mikä tekee Thracian Cliffs -alueesta uniikin matkakohteen?
Thracian Cliffs on tehty alunperin yksityiseksi resortiksi, joten huoneistot ja fasiliteetit on suunniteltu todella korkeatasoisiksi alusta lähtien. Uniikin kohteesta tekee hyvä palvelu ja unohtumaton golfkenttä.

2. Miksi Bulgaria/ Thracian Cliffs on hyvä kohde juuri golfmatkailijoille?
Kuten moni golfresort ympäri maailmaa niin myös Thracian Cliffs on suunniteltu juuri golfareita silmälläpitäen. Kenttä, harjoitusmahdollisuudet, majoitus ja resortin ravintolat ovat tiiviissä, helposti kuljettavassa paketissa.

3. Mikä on paras aika matkustaa Bulgariaan?
Suomalaisesta näkökulmasta golfkautta voi jatkaa Bulgariassa molemmista päistä. Huhti-toukokuu ja syys-lokakuu ovat ehkä parhaimmat ajankohdat. Hyvään ajankohtaan vaikuttaa tietysti myös helpot lentoaikataulut.

4. Mikä on paras tapa viettää päivää kohteessa?
Runsaan buffet-aamiaisen jälkeen voi siirtyä verryttelemään golfkentän harjoitusalueille. Alkulämmön ja viimeisen kahvikupposen jälkeen onkin sitten aika siirtyä kentälle. Pelien jälkeen voi vielä nauttia virkistävän lasillisen 19. reiällä. Sitten ei muuta kuin huoneistoon kylpytakki ja uimapuku mukaan ja uima-altaalle ennen päivällistä.

5. Mikä on paras tapa kokea alueen todellista kulttuuria?
Thracian Cliffs on hieman sivussa paikallisesta bulgarialaisesta elämänmenosta, joten sitä varten kannattaa tehdä retki vaikka läheiseen Varnan kaupunkiin tai lähempänä resortia sijaitsevaan Balchikin kylään.

6. Mitä ruokia kannattaa maistaa?
Bulgarialaisia erikoisuuksia on erilaiset pitkään haudutetut lihapadat. Paprika on laajasti käytetty raaka-aine monenlaisissa ruoissa.

7. Mikä tekee golfkentistä erikoisia?
Thracian Cliffsin kenttää kuvataan usein termillä "dramaattinen". Kentän layout ja tapa jolla kenttä on rakennettu Mustanmeren rantahiekoille on ehdottomasti omalaatuinen koko Euroopassa. Ensimmäisellä kierroksella keskittyminen meneekin usein ensin valokuvaamiseen kuin itse golfaamiseen. Varsinkin takatiiltä pelattaessa kentän maisemat ovat huikeat.

8. Onko Bulgaria muutakin kuin nuorten suosima bilekohde?
Golfresorteissa meno on usein hyvin rauhallista, joten vilkasta yöelämää joutuu etsimään suuremmista kaupungeista. Thracian Cliffsistä löytyy tosin myös yksi yökerho/sporttibaari joka on auki yömyöhälle.

9. Kenelle suosittelisit Thracian Cliffsiä?
Thracian Cliffs on ehdottomasti golfarin kohde. Itse kenttä on alueen suurin vetonaula, jota jaksaa kyllä pelata useampaankin kertaan. Ei-pelaaville kohde on ehkä hieman tylsä ja yksitoikkoinen, mutta esim. vuokra-autolla tekemistä löytyy kyllä myös golfin ulkopuolelta. Resortissa on kohteen sijainnista johtuen paljon korkeuseroja ja portaita, joten nivelvaivaisille kulkeminen jo itse resortissa voi olla haastavaa. Golfkenttä itsessään kuljetaan pitkistä siirtymistä ja korkeuseroista johtuen aina autolla.

10. Mikä on alueen erikoisuus, jota et löydä turistioppaasta?
Thracian Cliffs resortin yläpuolella rinteessä löytyy alueen huippuravintola Balcon del Mundo, jonka terassilta avautuu upeat näkymät yli Mustanmeren rantojen. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, kunhan sinne ehtii ennen auringonlaskua.

- Petteri Patjas / GoGolf