Respecta

Yhteistyössä

 • Veikkaus
 • GolfResepti Travel
 • Viking Line
 • Hilton hotels and resorts
 • Piiloset
 • Opti+
 • Laakkonen
 • Golf Balance
 • Respecta
Thracian Cliffs & Bulgaria

Thracian Cliffs: pala paratiisia Bulgarian rannikolla

Thracian Cliffs on upea golfhelmi, joka sijaitsee Bulgarian itärannikolla. Huikeista maisemista, jylhistä kallioista sekä vieressä kuohuvasta merestä tunnettu golfkenttä on Gary Palmerin sanoin "kaunein koskaan pelaamani kenttä" ja jokaisen golfarin kannattaa kokea se vähintään kerran elämässään. 

Aloitamme yleensä esittelyt kertomalla paikallisen alueen kulttuurista, nähtävyyksistä ja aktiviteeteista, mutta tämän kohteen kohdalla on pakko aloittaa golfista. Thracian Cliffs tarjoaa pelaajille jännittävän pelikokemuksen Mustanmeren rannikoilla, kentän kierrellessä kallioiden välissä. Luvassa on toinen toistaan henkeäsalpaavampia maisemia, huimia korkeuseroja sekä lukuisia kadonneita palloja - älä siis pelaa suosikkipallollasi ainakaan ensimmäistä kierrosta. Kevään Golf 55+ -matkalla pääset tutustumaan sekä Thracian Cliffsin kauniiseen kenttään sekä kahteen muuhun alueen huippukenttään: Black Sea Ramaan sekä Lighthouseen.

Huolimatta näistä upeista rannikon golfkentistä, Bulgaria on vielä hieman tuntemattomampi golfkohde. Maa on saanut enemmän huomiota upeista hiekkarannoistaan, kuin golfista, mutta tilanne on onneksi muuttumassa. Erityisesti "Golfrannikkona" tunnettu Cape Kaliakra, jossa yllämainitut golfkentät sijaitsevat on ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka. 

Thracian Cliffs sijaitsee vain 40 kilometrin päässä Bulgarian kolmanneksi suurimmasta kaupungista Varnasta, jossa yhdistyvät sekä historialliset monumentit, upeat luonnosta löytyvät nähtävyydet, halvat ostosmahdollisuudet sekä lukuisat erilaiset pikkukahvilat ja ravintolat. Golfin lisäksi tarjolla on siis paljon nähtävää ja koettavaa. Lue tästä TOP 5 -vinkit Varnan päiväretkelle. 

Noin 15 minuutin ajomatkan päässä Thracian Cliffsista ja aivan Lighthouse -kentän vieressä sijaitsee suloinen pikkukylä Balchik, jonka viehättävissä pikkuravintoiloissa ja baareissa kannattaa ehdottomasti käydä illallistamassa. Käy myös katsomassa kylän henkeäsalpaava kasvitieteellinen puutarha!

Sää Bulgariassa on ideaali golfin pelaamiseen. Varsinkin syksy ja kevät sopivat loistavasti golfmatkailijoille, sillä lumien vielä peittäessä Suomen kentät, voi Thracian Cliffsissa pelata hihattomassa paidassa. Kesällä lämpötilat nousevat nopeasti korkeisiin lukemiin ja paras aika vierailla alueen kenttiä onkin syys-marraskuun ja huhti-toukokuun välisenä aikana. 

 

TOP 5 vinkit

 1. Aladžan luolaluostari
 2. Torpedovene Drazki
 3. Sea Garden -puisto
 4. Stone Forest
 5. Retromuseo