Piiloset

Yhteistyössä

  • Veikkaus
  • GolfResepti Travel
  • Viking Line
  • Hilton hotels and resorts
  • Piiloset
  • Opti+
  • Laakkonen
  • Golf Balance
  • Respecta

Top 5 -nähtävyydet: Varna

Thracian Cliffs ja sen lähialueet tarjoilevat pelaajille upeita golfkenttiä ja kauniita maisemia, mutta nähtävyyksien perässä kannattaa suunnata Bulgarian kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin Varnaan, jossa yhdistyvät historialliset maamerkit ja museot, ihanat pikkuravintolat, kaunis rantabulevardi sekä lukuisat shoppailumahdollisuudet. 

1. Aladžan luolaluostari

Aladzan luostari sijaitsee sopivasti vain neljän kilometrin päässä Varnan keskustasta lähellä Kultahietikkoa. Kyseessä on yksi merkittävimmistä Mustanmeren alueen pyhäköistä, jota aikanaan ovat asuttaneet erakkomunkit jo 1200-luvulta lähtien. Aladza on myös koko Mustanmeren vierailluin luostari.

Tämä suojelukohde tarjoaa vierailijalle aikamatkan satoja vuosia taaksepäin askeettiseen munkkien elämään. Museoitu luostari sisältää erilaisia näyttelyitä kohteen historiasta yli 800 vuoden ajalta. Ehdottomia huippukohtia ovat 1300-luvun seinämaalaukset ja sunnuntaisin järjestettävät esitykset, jotka havainnollistavat entisaikojen elämää.

2. Torpedovene Drazki

Drazki eli suomeksi Urhea on Bulgarian laivaston tunnetuin alus, joka toimii nykyään museolaivana Varnassa. Tämä torpedoalus on ehtinyt jo sadan vuoden ikään ja ehti aktiivivuosinaan nähdä niin Balkanin sodat kuin molemmat maailmansodat.

Legendaksi tämä kyseinen alus nousi 1912 Ensimmäisessä Balkanin sodassa, kun se tuhosi torpedollaan Ottomaanien valtakunnan risteilijän, mikä oli suuri saavutus pienelle vasta perustetulle Bulgarian laivastolle. Drazkin urotyö myös johti Varnan linnoituksen piirityksen purkamiseen ja ehdottoman antautumisen purkamiseen.

3. Sea Garden -puisto

Nimensä mukainen Meripuisto on Varnan suurin, vanhin ja parhaiten tunnettu julkinen puisto, jota on myös tituleerattu Balkaneiden suurimmaksi maisemoiduksi puistoalueeksi.

Kaupungin rannikolla Mustanmeren rannalla sijaitseva upea keidas on merkittävä turistinähtävyys ja kansallismonumentti maisema-arkkitehtuurin saralla.

Sea Garden on suosittu virkistäytymiskohde, tapaamispaikka ja hauskanpidon keskus paikallisille Varnan asukkaille. Pitkät puistotiet, promenadit, hiekkarannat meren äärellä ja lukuisat ravintolat sekä illanviettopaikat tarjoavat jokaiselle jotakin. Lisäksi puistossa on uimala, lasten leikkipuisto sekä minihuvipuisto. Merkittävin erikoisuus on Toiveiden Silta, joka legendan mukaan takaperin ja silmät kiinni käveltynä täyttää kulkijan toiveet.

4. Stone Forest

Kivimetsä tai kiviaavikko on kiehtova ja uniikki kivimuodostelma Varnan provinssin luoteisosissa. Se on Bulgarian ainoaksi aavikoksi luokiteltu alue ja yksi harvoista koko Euroopassa. Aavikko koostuu hiekkadyyneistä sekä useista näyttävistä luonnonkivimuodostelmista kokonaisella 13 neliökilometrin alueella.

Jyhkeät kivipaadet ovat 5-7 metrin korkuisia ja jopa kolme metriä halkaisijaltaan. Mielenkiintoiseksi tämän tekee se, että kivillä ei ole allaan tukevaa maa-alustaa, vaan ne ikään kuin leijuvat hiekan keskellä ja ympäröimänä. Tämä ilmiö on antanut myös alueelle nimensä.

5. Retromuseo

Sosialismin aika herää henkiin Varnan uusimmassa museossa, Retro Museumissa! Museo sisältää näyttelyitä kommunismin ajalta aina vuodesta 1944 vuoteen 1989 asti ja kertoen esineiden ja tarinoiden kautta bulgarialaisten arjesta sosialismin ikeen alla.

Kokoelmista löytyy muun muassa paikallisia filtterittömiä savukkeita, venäläisiä pölynimureita, kotitaloustarvikkeita Itä-Saksasta, puolalaista kosmetiikkaa sekä itäautoja.

Varnan suurimmassa ostoskeskuksessa Grand Mallissa sijaitseva museo tarjoaa tekniikan ja autojen ystäville muun muassa yli 50 kulkuneuvoa aina Volgasta Mosseen ja Trabantista neuvostoajan erikoislimusiiniin Chaikaan. Henkilöhahmoista eniten esille pääsevät kommunismin kulta-aikojen johtohahmot kuten Leonid Breznev ja Fidel Castro.